Променяме света на диабета от 90 години

Зад днешната фирмена култура (Novo Nordisk Way) стои вълнуваща 90-годишна история. Тя започна с двете малки датски фирми Нордиск Инсулинлабораториум и Ново Терапойтиск Лабораториум, основани съответно през 1923 г. и 1925 г. Двете фирми започват производството на новото революционно лекарство инсулин, което току-що е открито от двама канадски учени.

 

 

Надграждане на миналото – поглед в бъдещето

От самото начало двете фирми  Нордиск и Ново са фокусирани върху разработването на продукти за хората с диабет. Конкурирайки се взаимно,  и двете фирми се превръщат в едни от най-добрите в своята област. Когато накрая решават да се обединят през 1989 г., се създава Ново Нордиск. Тя се превръща в бързо развиваща се компания с водещи позиции в областта на диабетните грижи, хемофилията, терапията с растежен хормон и хормоно-заместителната терапия.


Днес фирмената култура (Novo Nordisk Way) препоръчва да се отнасяме с отговорност към пациентите, служителите, обществото и инвеститорите.


В бъдеще ще продължим  да надграждаме наследството на основателите на Ново Нордиск и ще направим всичко необходимо, за да променим диабета. Нашата история показва, че е възможно.