Новини

Доставка на медикаменти на Ново Нордиск

16.03.2020 г.

През настоящата пандемия причинена от коронавирус (COVID-19), основен приоритет за Ново Нордиск е гарантирането на непрекъснати доставки на нашите животоподдържащи медикаменти. Предприети са всички необходими мерки и доставките на инсулин са осигурени за дълго време. Българските пациенти и институции могат да бъдат спокойни, като не се очакват затруднения в снабдяването с медикаменти на Ново Нордиск. 

Над 800 души измериха кръвната си захар в София

25.11.2019 г.

Над 800 души измериха кръвната си захар по време на инициативата „Бягаме с кауза – променяме диабета“, която се проведе на 16-ти ноември в „Южния парк“ в София. Тя се реализира за пета поредна година под патронажа на Н. Пр. Сьорен Якобсен, посланик на Дания у нас Прочети повече тук.

"Променяме диабета“ в София

12.11.2019 г.

Бягане с кауза и безплатно измерване на кръвната захар ще се проведат в София по повод 14-ти ноември – Световният ден за борба с диабета. Инициативата е под патронажа на Негово превъзходителство Сьорен Якобсен, Посланик на Дания в България, реализира се от Сдружение „5 км рън“, с подкрепата на Ново Нордиск.

Прочети повече тук.

40% от хората над 18 години са с наднормено тегло

09.10.2019 г.

Световният ден за борба със затлъстяването се отбелязва на 11-ти октомври за последен път през тази година. От 2020 г. той ще се провежда на 4-ти март. Целта на преместването на Световния ден за борба със затлъстяването е да се обединят усилията на всички организации, които се занимават с този проблем.

Прочети повече тук.

Ново Нордиск България засади 30 дървета

17.09.2019 г.

Около 30 дървета засади екипът на Ново Нордиск през уикенда в покрайнините на село Локорско. Инициативата беше част от кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно“, в която компанията се включи като партньор.

Ако искате да научите повече подробности за тази акция, моля кликнете тук.

Да изчистим Бъгария за един ден

29.08.2019 г.

Ново Нордиск се включва в кампанията на бТВ „Да изчистим България за един ден“. На 14-ти септември заедно с още стотици доброволци екипът на компанията ще посади дървета в покрайнините на София. 

Ако искате да научите повече подробности за тази инициатива, моля кликнете  тук.

Да научим повече за захарния диабет

14.08.2019 г.

Захарният диабет е хронично прогресиращо заболяване, което оказва влияние върху много органи и системи в човешкия организъм. При него нивата на кръвната захар са повишени - над 7.0 ммол/л на гладно при норма до 6.1 ммол/л.

Ако искате да разгледате брошурата и да прочетете повече подробности моля кликнете  тук.

От 1 юли 2015 г. на национална телефонна линия  070030045 на цената на един градски разговор  може да съобщите за затруднения  в намирането на  инсулин на Ново Нордиск  и да  получите информация  относно наличието му в дадено населено място.

Телефонната линия е създадена в рамките на съвместна Инициатива за информираност на пациентите между Ново Нордиск Фарма ЕАД и Българския фармацевтичен съюз.

Ново Нордиск Фарма ЕАД