От 1 юли 2015 г. Ново Нордиск съвместно с Българския фармацевтичен съюз (БФС) стартира националната телефонна линия  0700 300 45.

Целта ѝ е да помага на пациентите в цяла България да намерят продуктите на нашата компания в дадено населено място. Телефонната линия е част от инициативата на Ново Нордиск и БФС за подобряване на информираността на пациентите.

Официална позиция на Ново Нордиск Фарма в отговор на дискусия в пациентски форум относно партида Tresiba® (insulin degludec) KP52236/04.2022

До нас достигна информация за дискусия в пациентскa групa в социална мрежа относно партида KP52236/04.2022 на продукта на Ново Нордиск – Tresiba ®.

С инсулин от въпросната партида са се лекували над 12 000 пациента през последната половин година. Качеството на продуктите и безопасността на пациентите са най-важни за Ново Нордиск, затова всяка партида на нашите продукти се проследява на всяка стъпка от производството, транспорта и съхранението до достигането в аптеките. Този процес задължително се документира със сертификати за анализ на партидата и записи на температурния режим на транспорт и съхранение.

При проведено лечение на хиляди пациенти в течение на половин година през последните две седмици постъпиха единици сигнали от пациенти относно Tresiba ® партида KP52236/04.2022. Екипът на Ново Нордиск приема сериозно всеки постъпил сигнал, който се обработва навременно по законово установения ред. В допълнение, предприехме и спомагателно разследване включващо и изпращане на мостри за анализ от всички подадени сигнали.

В случай на необходимост, екипът на Ново Нордиск е на разположение на следните телефони и имейл:  02/9627471, 02/9627472, officebg@novonordisk.com

Причините за повишена кръвна захар са многобройни и трябва да се дискутират първо с лекуващия лекар. Повече прочетете тук.
През настоящата пандемия причинена от коронавирус (COVID-19), основен приоритет за Ново Нордиск е гарантирането на непрекъснати доставки на нашите животоподдържащи медикаменти. Предприети са всички необходими мерки и доставките на инсулин са осигурени за дълго време. Българските пациенти и институции могат да бъдат спокойни, като не се очакват затруднения в снабдяването с медикаменти на Ново Нордиск. 

Над 800 души измериха кръвната си захар по време на инициативата „Бягаме с кауза – променяме диабета“, която се проведе на 16-ти ноември в „Южния парк“ в София. Тя се реализира за пета поредна година под патронажа на Н. Пр. Сьорен Якобсен, посланик на Дания у нас Прочети повече тук.

Бягане с кауза и безплатно измерване на кръвната захар ще се проведат в София по повод 14-ти ноември – Световният ден за борба с диабета. Инициативата е под патронажа на Негово превъзходителство Сьорен Якобсен, Посланик на Дания в България, реализира се от Сдружение „5 км рън“, с подкрепата на Ново Нордиск.

Прочети повече тук.

Световният ден за борба със затлъстяването се отбелязва на 11-ти октомври за последен път през тази година. От 2020 г. той ще се провежда на 4-ти март. Целта на преместването на Световния ден за борба със затлъстяването е да се обединят усилията на всички организации, които се занимават с този проблем.

Прочети повече тук.

Около 30 дървета засади екипът на Ново Нордиск през уикенда в покрайнините на село Локорско. Инициативата беше част от кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно“, в която компанията се включи като партньор.

Ако искате да научите повече подробности за тази акция, моля кликнете тук.

Ново Нордиск се включва в кампанията на бТВ „Да изчистим България за един ден“. На 14-ти септември заедно с още стотици доброволци екипът на компанията ще посади дървета в покрайнините на София. 

Ако искате да научите повече подробности за тази инициатива, моля кликнете  тук.

Захарният диабет е хронично прогресиращо заболяване, което оказва влияние върху много органи и системи в човешкия организъм. При него нивата на кръвната захар са повишени - над 7.0 ммол/л на гладно при норма до 6.1 ммол/л.

Ако искате да разгледате брошурата и да прочетете повече подробности моля кликнете  тук.