Mette Bjergaard, Novo Nordisk Дания.

За нас

Кои сме ние

Откриваме по-ефективни лечения за хора, живеещи с диабет и други сериозни хронични заболявания

Mette Bjergaard, Novo Nordisk Дания.

Кои сме ние

Ние сме глобална компания в областта на здравеопазването, основана през 1923 г. и със седалище съвсем близо до Копенхаген, Дания.

Нашата цел е да стимулираме промяната, за да победим диабета и други сериозни хронични заболявания като затлъстяване, редки кръвни и ендокринни заболявания.

Постигаме това чрез иновативни научни постижения, осигурявайки по-добър достъп до нашите лекарства и като работим за постигане на напълно оздравяване от болестите, които лекуваме.

Над 45 000 души работят в нашите 80 офиса по целия свят, а нашите продукти се предлагат на пазара в 169 страни.

Факти и цифри

16

производствени обекта в девет страни (Алжир, Бразилия, Китай, Дания, Франция, Япония, Русия, Великобритания и САЩ).

10

центъра за научна и изследователска дейност в пет държави (Китай, Дания, Индия, Великобритания и САЩ).

39%

от нашите служители се намират в Дания.

169

страни, в които предлагаме нашите продукти.

Кариери

Работно място, изпълнено с възможности

Кариера, която променя животи

Горди сме, че сме научноизследователска компания, обединена от обща цел за откриване на по-добри лечения за хора, живеещи със сериозни хронични заболявания.

Нашата индустрия е динамична. А научните данни за болестите, които лекуваме и хората, които живеят с тях, се увеличават всеки ден. Това е постоянно напомняне, че това, което ни доведе до мястото, където сме днес, не е непременно това, което ще ни направи успешни в бъдеще.

Като работодател ние осъзнаваме необходимостта от експериментиране и стремеж към многообразие и приобщаване за взимане на най-добрите решения,  като гарантираме, че се взимат предвид множество перспективи.

Заедно променяме животи.

Интересувате ли се от кариера при нас?

Ние вярваме в култура, която непрекъснато ни предизвиква да вдигаме летвата на иновациите - да мислим по-мащабно и да се стремим да бъдем гъвкави, за да се адаптираме бързо към постоянно променящия се свят, в който живеем. Никога не бягаме от възможностите, ние ги използваме.

Устойчив бизнес

Ние сме социално и екологично отговорни

Побеждаваме диабета

Няма да позволим успехът на нашата компания да се основава от постоянното нарастване на броя на хората, живеещи със сериозни хронични заболявания, като захарен диабет тип 2 и затлъстяване.

Съпричастни сме към страданията и трудностите, пред които са изправени хората, живеещи с хронични заболявания. В някои страни финансовите затруднения за осигуряване или получаване на достъп до медицински грижи излагат хората на риск от сериозни здравословни усложнения.

Ангажирани сме да помагаме на обществото да победи диабета и стратегията ни е ясна – да увеличим възможностите за превенция на захарен тип 2 и затлъстяването и да осигурим достъпни грижи за нуждаещите се пациенти във всяка страна.

Успехът ни ще се определя от решенията, които взимаме и от здравето и благосъстоянието на хората и обществата, за които работим.

Научете повече за стратегията ни да победим диабета.

Постигане на нулево въздействие върху околната среда

Ние сме първата фармацевтична компания, която използва 100% възобновяема енергия във всички свои световни производствени съоръжения. Ние сме горди, но също така и мотивирани да стигнем още по-далеч.

С нашата стратегия "Circular for Zero" започваме инициатива за постигане на нулево въздействие върху околната среда във всички наши бизнес дейности.

Ще си сътрудничим активно с доставчици, за да намалим въздействието върху околната среда по цялата ни верига на доставки, ще намалим емисиите на CO2 от всички наши дейности и транспорт и ще разрешим проблема с отпадъците от излезлите от употреба продукти, за да намалим отпадъка до нула.

Последвайте нашата инициатива, за да постигнете нулево въздействие.

Мари Дартинг и Пернил Томасен, Ново Нордиск Дания

Мари Дартинг и Пернил Томасен, Ново Нордиск Дания

Партньор, който съживява идеите Ви

Работим в тясно сътрудничество с водещи университети и биотехнологични компании по света, за да ускорим процеса по разработване на нови лекарства.

Непрекъснато търсим нови партньори, с които споделяме допълнителни възможности и взаимни интереси, и открито предоставяме нови пептидни и протеинови аналози и антитела за предклинични изследвания.

Предлагаме лесен и безплатен достъп до подбрани висококачествени и добре изучени съединения на любопитни и ентусиазирани учени от целия ​​свят.

1930 г. – реклама на инсулин Ново.
Реклама на инсулин Ново

През 1930 г. Novo доставя инсулин в около 40 страни.

Променяме диабета вече почти 100 години

Нашата история започва през 1923 г., когато две малки датски компании започват производството на революционното ново лекарство инсулин, което токущо е било открито от двама канадски учени.

Когато най-накрая решили да се сливат през 1989 г., те създават Ново Нордиск, компания, която оттогава до днес постоянно се разраства и има водещи позиции в грижата за диабета, затлъстяването и хемофилията.

Научете повече за нашата история в промяната на диабета.

Ново Нордиск Уей

Novo Nordisk Way

Novo Nordisk Way е съвкупност от основни принципи, от които се ръководим в нашите решения. В него е описано кои сме, как работим и какво искаме да постигнем, и ясно е зададена посоката за нашата компания и служители.

В крайна сметка, това е обещание, което сме дали на себе си и на милионите пациенти по​​ света, които разчитат на нашите продукти, за да водят пълноценен и здравословен живот.

През 1923 г. датските основатели на компанията започват пътуването за промяна на диабета. Днес имаме хиляди служители по целия свят, въплъщаващи страстта, уменията и ангажимента да продължим това пътуване не само в посока на превенция, лечение и окончателно излекуване на диабета, но и към подобряване на живота на хората с други сериозни хронични заболявания:

  •  Амбицията ни е да утвърдим водещата си позиция във всички заболявания, които лекуваме.
  • Основният ни принос е да откриваме и разработваме иновативни биологични лекарства, които са достъпни за пациентите по целия свят.
  • Разрастването на нашия бизнес и постигането на конкурентни финансови резултати ни позволява да помогнем на пациентите да имат по-добър живот, да предложим по-атрактивна възвращаемост на нашите акционери и да допринесем за развитието на обществото.
  • Нашата бизнес философия се състои в балансирането на финансовите, социалните и екологичните резултати - това наричаме "Triple Bottom Line".
  •  Ние сме открити и честни, амбициозни и отговорни, и се отнасяме към всекиго с уважение.
  • Предлагаме възможности на нашите служители да реализират потенциала си.
  •  Никога не правим компромиси с качеството и бизнес етиката.

Ежедневно ни се налага да вземаме трудни решения, като винаги се стремим да постигнем най-доброто за нашите пациенти, служители и акционери.

Това е нашият път. Това е Novo Nordisk Way.

Научете повече за възможностите за работа в Ново Нордиск